Strona korzysta z plików cookie. Naszą politykę cookies znajdziesz tutaj. Możesz wyłączyć lub określić warunki korzystania z cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.
40 minut 4 osoby Łatwe Składniki k11 Kotlet schabowy Kotlet schabowy Kotlet schabowy kotlet schabowy Kotlet schabowy 4 plastry schabu (bez kości) o grubości ok. 1,5 cm 1 duże jajko bułka tarta mąka pszenna sól, pieprz klarowane masło lub olej do smażenia TO CI SIĘ PRZYDA patelnia tłuczek do mięsa ręczniki papierowe folia spożywcza Porada szefa kuchni Czy wiesz co jest sekretem chrupiącej panierki? Już ją zdradzam. Nie smaż zbyt wielu kotlety na raz, ponieważ temperatura tłuszczu gwałtownie spada i panierka nasiąka olejem lub masłem. Kotlety panieruj bezpośrednio przed smażeniem, jeśli zrobisz to wcześniej, panierka przesiąknie wilgocią od mięsa i może odchodzić podczas smażenia. Kotlet schabowy to sztandarowe danie kuchni polskiej. Chyba każdy z nas lubi tradycyjnego, chrupiącego schabowego, serwowanego najczęściej z gotowanymi ziemniakami i surówką lub zasmażaną kapustą.
Lżejsza wersja znanego klasyka, bo z wykorzystaniem mięsa kurczaka zamiast wołowiny. Z dodatkiem papryki i pieczarek oraz sporą ilością czerwonej papryki. Danie jest delikatniejsze w smaku od oryginału.
40 minut 4 osoby Łatwe Składniki k11 Kotlet schabowy Kotlet schabowy Kotlet schabowy kotlet schabowy Kotlet schabowy 4 plastry schabu (bez kości) o grubości ok. 1,5 cm 1 duże jajko bułka tarta mąka pszenna sól, pieprz klarowane masło lub olej do smażenia TO CI SIĘ PRZYDA patelnia tłuczek do mięsa ręczniki papierowe folia spożywcza Porada szefa kuchni Czy wiesz co jest sekretem chrupiącej panierki? Już ją zdradzam. Nie smaż zbyt wielu kotlety na raz, ponieważ temperatura tłuszczu gwałtownie spada i panierka nasiąka olejem lub masłem. Kotlety panieruj bezpośrednio przed smażeniem, jeśli zrobisz to wcześniej, panierka przesiąknie wilgocią od mięsa i może odchodzić podczas smażenia. Kotlet schabowy to sztandarowe danie kuchni polskiej. Chyba każdy z nas lubi tradycyjnego, chrupiącego schabowego, serwowanego najczęściej z gotowanymi ziemniakami i surówką lub zasmażaną kapustą.